Bordje gezond

12/09/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 18/09/17 om 15:51

Bron: Knack Weekend

Genoeg groenten eten en rekening houden met je ecologische voetafdruk? Hier is het niet moeilijk om je leven te beteren.

Horecaondernemer Yvan Janssens liet zijn brasserie een make-over ondergaan naar een restaurant waar groenten van eigen kweek de hoofdrol spelen. Zo liggen op zowat alle borden bovengemiddeld veel groenten en kruiden. Na een reeks voorgerechten om te delen - asperges met marjolein en spek, tomatensla met vlierbloesem - duiken ook bij de hoofdgerechten uit het degustatiemenu veel ingrediënten van eigen oogst op. Zowel bij de kalfsribeye als bij een wijting met chiligelei komt een grote kom groenten uit de tuin. Voor wie à la carte eet zijn er originele vegetarische opties, zoals allerlei bereidingen van knolselder. Het restaurant kreeg een bijzondere vermelding in de groene Gault & Millau, een editie waarin de culinaire gids op zoek ging naar creatieve groenterestaurants.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners