Restaurant zonder chef: 'Meestal is het de souschef die de boel leidt'

01/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 02/05/18 om 10:49
Uit Knack Weekend van 02/05/18

Het Parijse culinair bureau Fulgurances tart graag de regels van de gastronomie. In een tijd waarin chefs supersterren worden, nodigen zij de souschefs uit om in het voetlicht te treden. En met L'Adresse hebben ze een restaurant zonder chef. Of beter: een restaurant met een overvloed aan chefs.

We zitten in een smalle straat in het elfde arrondissement, daar waar je moet zijn om goed te eten en te drinken in Parijs. Op het krappe trottoir staat een terrastafeltje met wat kopjes straffe espresso. Het interview vindt plaats op de stoep voor de wijnbar van Fulgurances, aan de overkant ligt L'Adresse, het restaurant waar elk halfjaar een andere chef in de potten roert. Oprichter Hugo Hivernat vertelt hoe Fulgurances startte als een blog, waarop hij en Sophie Cornibert recensies schreven over restaurants in de hele wereld. Maar al snel ging Fulgurances offline, met een event dat Les seconds sont les premiers heette. 'Het idee ontstond toen we merkten dat de chefs van de restaurants die we bezochten bijna nooit zelf in hun keuken stonden. Het was meestal de souschef die de keuken leidde. Daarom wilden we een reeks diners organiseren waarbij we een souschef uit de luwte trokken en een avond volledige vrijheid gaven in de keuken.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners