Red de refter: de strijd voor gezonde schoolmaaltijden

04/04/17 om 14:59 - Bijgewerkt op 24/04/17 om 17:20
Uit Knack Weekend van 29/03/17

Waar vroeger ijverig wortelen werden geschild en puree werd gestampt, fungeren keukens in scholen tegenwoordig meer en meer als doorgeefluiken voor kant-en-klare maaltijden van grote cateringbedrijven. Efficiënt? Zeker. Lekker? Betwijfelbaar. Duurzaam? Niet echt.

Mijn grootste probleem met schoolmaaltijden uit een fabriekskeuken, is de afstand die ze creëren. Kinderen hebben geen idee waar hun eten vandaan komt en wie het gemaakt heeft." Aan het woord is Benny Van de Velde, projectleider van 'Lunch met LEF', waarbij L staat voor lokaal, E voor ecologisch en F voor fair. Met het project kaapte de organisatie Wervel vorig jaar de keukens van twee Gentse scholen. Samen met lokale boeren en een chef zetten ze een biologische en lokale maaltijd op tafel voor dezelfde prijs als de reguliere cateraars. Een guerrilla-actie die toont dat het ook anders kan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners