Zwitserse asperges

© Getty

Asperges met stokbrood, krab en lekker veel kaas: met deze Zwitserse asperges kun je elke bergtocht aan.

Nodig
  • 0,5 kg stokbrood (ongesneden)
  • 1 blik kaassoep (ca. 300 gram)
  • 1/4 kopjes melk
  • 1 blikje krabvlees
  • 1/2 theelepel dille
  • 1 blikje asperges (ca. 350 gram)
  • 100 gram Zwitserse kaas
Zo maak je de Zwitserse asperges

Snij het topje van het stokbrood. Maak in de lengte een insnijding van ongeveer 2,5 cm.

Giet de soep en melk door elkaar. Pers de vloeistof uit het krabvlees en voeg het samen met de dille toe aan het mengsel van soep en melk.

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en schep het mengsel bovenop het brood. Leg de asperges diagonaal over het mengsel en bestrooi met de Zwitserse kaas. Trek de randen van het aluminiumfolie omhoog en vorm er een soort mandje van. De bovenkant van het brood laat je onbedekt.

Leg vervolgens in de oven en laat het gedurende 8-10 minuten op 160Ā°C bakken. Haal het brood uit de oven en snij het in plakjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content