Zwezerik au brun met asperges

09/06/11 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 zwezeriken van ongeveer 700 g samen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • tijm
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 3 eetlepels bloem gemengd met peper en zout
  • 80 g boter om te bakken en 50 g boter voor de spinazie
  • 1 dl bruine fond (kalfsfond of -bouillon)
  • 2 dl room
  • 1/2 kg verse spinazie
  • 1 bundel asperges

facultatief : 1 doosje truffelschilletjes

Bereidingswijze

De zwezeriken spoelen en 1 nacht in gezouten koud water zetten. Het water verversen en de zwezeriken samen met wortel, ui en tijm een 5-tal minuten blancheren (aan de kook brengen, kort laten koken en het vocht afgieten). De zwezeriken in koud water verfrissen, zorgvuldig pellen, vervolgens in bloem wentelen en bruin bakken in gesmolten boter. Warm houden. De braadpan deglaceren met sherry en cognac, en de bruine fond en het tomatenconcentraat toevoegen. Het vocht tot de gewenste dikte inkoken. De saus zeven, afmaken met room en, indien gewenst, truffelschilfers toevoegen. De spinazie met wat nootmuskaat in gesmolten boter gaar stoven. De asperges koken. De zwezeriken in schijven snijden en in waaiervorm opdienen. De asperges verdelen en spinazie rond de asperges draaien. Eventueel opdienen met aardappelgratin of aardappelpannenkoekjes.

Onze partners