Zwarte pizza

10/06/11 om 12:55 - Bijgewerkt om 12:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 225 g kant-en-klaar pizzadeeg
  • 125 g fontina (rauwmelkse kaas van Aosta die gemakkelijk smelt)
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 el vloeibare room
  • 80 g in fijne plakjes gesneden pancetta (spek)
  • 1 verse truffel van 50 g (schoongeborsteld)
  • 1 el olijfolie
  • witte peper, fleur de sel

Bereidingswijze

Snij de fontinakaas in schijfjes van 1/2 cm dik, schaaf de parmezaanse kaas in fijne krullen en snij de plakjes pancetta in vieren.

Verwarm de oven (210°C). Leg het deeg op een blad bakpapier op de ovenplaat. Bestrijk het deeg met de room, maar blijf een halve cm van de rand. Bedek het deeg met schijfjes fontina, bestrooi met peper en schik daarbovenop de stukjes pancetta. Bak de pizza 15 minuten in de oven. De kaas moet gesmolten zijn en de rand van de pizza goudbruin.

Snij de truffel in fijne schijfjes. Verdeel 2 minuten voor het einde van de baktijd de krullen parmezaanse kaas over de pizza en leg daarbovenop de schijfjes truffel. Overgiet met een scheutje olijfolie. Strooi er vlak voor het opdienen nog wat peper en een snuifje fleur de sel op. Serveer met een rucolaslaatje.

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Gemakkelijk

Onze partners