Zwarte diamantschilfers als verrassing

10/06/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 20 plakjes zwarte truffel
  • 20 g gehakte zwarte truffel
  • 20 blaadjes raviolideeg
  • 1 eigeel
  • 200 g champignons (grote Parijse bij voorkeur)
  • 200 g shii-take paddestoelen
  • 1/2 l gevogeltefond (bouillon)
  • 1/2 l room

Bereidingswijze

Hak de champignons en shii-take in kleine stukjes en bak deze in boter. Het champignongehakt lauw laten worden en de gehakte truffels toevoegen. Kruiden met peper en zout. Het eigeel loskloppen. Het deeg met behulp van een keukenkwastje met eigeel insmeren. Leg in het midden van ieder velletje een plakje truffel. Dek het plakje truffel af met een half koffielepeltje paddestoelenmengeling. De deegvelletjes als beursjes sluiten, in de handpalm samenpersen zodat de lucht ontsnapt en de kanten samendrukken. De gevogeltebouillon tot de helft van het volume inkoken. De ravioli gedurende 3 minuten in kokend water houden, laten uitlekken en in diepe borden leggen. De room al slaande met een klopper bij de saus gieten. De saus kruiden en over de ravioli gieten.

Onze partners