Zwart gebakken schelvis met cajunkruiden, komkommer en yoghurt-gemberdressing

10/06/11 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout
  • 4 schelvisfilets met vel (180 gram elk)
  • 4 eetlepels cajunkruiden (bij de drogist)
  • olijfolie
  • 1 komkommer
  • 2 takjes munt

Voor de dressing:

  • sap van 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 20 gram geraspte verse gember
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 250 gram volle yoghurt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Bereidingswijze

Maak de dressing. Laat het citrussap met de gember tot de helft inkoken. Zeef en roer er de honing, yoghurt en olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Kook de basmatirijst beetgaar. Roer er de fijngehakte bieslook onder en kruid met peper en zout. Houd warm. Strijk de schelvis langs de filetkant in met de cajunkruiden. Laat een pan eerst droog en nadien met een scheutje olijfolie gloeiend heet worden. Bak er de vis 5 minuten in langs de velkant (droog het vel eerst af, zo wordt het goed krokant). Draai na 5 minuten om en laat de filetkant in ongeveer 3 minuten zwartblakeren. Haal de pan van het vuur en laat de vis op de velkant nog een tweetal minuten verder garen. Snijd de komkommer schuin in plakken van 5 mm en bak ze knapperig zacht in wat olijfolie. Bestrooi met fijngehakte munt en kruid met peper en zout. Verdeel de rijst in vier metalen ringen op de borden. Schik er de komkommer op en daarop de vis. Lepel er de dressing rond.

Bereidingstijd: 35 minuten

Onze partners