Voor 4 personen:
150 gram basmatirijst
1 eetlepel fijngehakte bieslook
versgemalen zwarte peper
grof zeezout
4 schelvisfilets met vel (180 gram elk)
4 eetlepels cajunkruiden (bij de drogist)
olijfolie
1 komkommer
2 takjes munt
Voor de dressing:
sap van 1 limoen
1 citroen
1 sinaasappel
20 gram geraspte verse gember
2 eetlepels vloeibare honing
250 gram volle yoghurt
2 eetlepels extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout
Maak de dressing. Laat het citrussap met de gember tot de helft inkoken. Zeef en roer er de honing, yoghurt en olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Kook de basmatirijst beetgaar. Roer er de fijngehakte bieslook onder en kruid met peper en zout. Houd warm. Strijk de schelvis langs de filetkant in met de cajunkruiden. Laat een pan eerst droog en nadien met een scheutje olijfolie gloeiend heet worden. Bak er de vis 5 minuten in langs de velkant (droog het vel eerst af, zo wordt het goed krokant). Draai na 5 minuten om en laat de filetkant in ongeveer 3 minuten zwartblakeren. Haal de pan van het vuur en laat de vis op de velkant nog een tweetal minuten verder garen. Snijd de komkommer schuin in plakken van 5 mm en bak ze knapperig zacht in wat olijfolie. Bestrooi met fijngehakte munt en kruid met peper en zout. Verdeel de rijst in vier metalen ringen op de borden. Schik er de komkommer op en daarop de vis. Lepel er de dressing rond.
Bereidingstijd: 35 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier