Zuur-pikante eendensoep

  • Moeilijkheid

Voor 6 tot 8 :

4 korianderwortels of de stelen van 2 bundels

1 Ã 2 hete groene pepertjes, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1/4 tl witte peperbollen

1/2 gelakte eend uit de Chinese winkel

6 kippenvleugels

1 stengel citroengras, platgeslagen aan de wortelkant

3 cm verse galanga in plakjes (soort Thaise gember)

3 cm gemberwortel, geschild en in fijne plakjes gesneden

3 cm verse kurkuma (geelwortel, ook in poeder te koop)

200 verse shii-takes, versneden en kort gebakken

1 tl suiker

2 tl vissaus (nam pla)

2 tl limoensap

2 tl tamarindepasta of meer limoensap

Garnituur :

grofgesneden korianderblaadjes

3 rode pepertjes, versneden

Maak het vlees van de eend los en hak (bewaar de botjes om een bouillon te trekken). Breng de korianderwortel, knoflook, peperbollen en groene chilipepers samen in de blender en mix tot een pasta. Doe de beenderen van de eend en de kippenvleugels in een pan met 1,5 l water en breng aan de kook.

Verwijder het schuim en voeg de korianderpasta, limoengras, gember, kurkuma en galanga toe. Laat alles 30 tot 40 minuten sudderen, zeef en voeg de gehakte eend, paddestoelen, vissaus, limoensap, tamarindepasta en suiker toe. Laat de soep nog 2 tot 3 minuten sudderen. Versier met koriander en pepertjes.

Men kan de soep opdienen met rijstpasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content