Zuidvruchtenbrood

27/04/17 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:25

Zuidvruchtenbrood

© Jean-Pierre Gabriel

Geef je waardering

Wat heb je nodig?

  • 600 g bloem
  • 36 g verse gist
  • 16 g zout
  • 350 g water
  • 230 g gedroogde vijgen
  • 140 g gedroogde abrikozen
  • 70 g gedroogde pruimen
  • 50 g gele rozijnen

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Los de gist op in een beetje lauw water, doe de bloem en het zout in een mengkom, giet er het gistwater en het resterende water bij en draai langzaam tot een mooi homogeen deeg.

Leg er een vochtige doek over en laat rijzen op een lauwe plek. Sla het deeg opnieuw door, rol het uit, zodat er een rechthoek ontstaat - houd daarbij rekening met de breedte van het broodblik.

Snij de vruchten fijn, meng ze met elkaar en bestrooi heel licht met wat bloem. Verdeel ze op het uitgerolde deeg en rol vervolgens strak op.

Beboter en bebloem licht een broodblik. Leg er het brood in en zorg dat de sluiting naar beneden wijst. Laat ongeveer een half uur rijzen. Lak het brood met eigeel. Bak het vervolgens af in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 35 minuten.

Onze partners