Zuiderse groentetorentjes met geitenkaas en vinaigrette met zongedroogde tomaten

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 dunne courgette
  • 1 dunne aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 kleine tomaten
  • 4 plakjes geitenkaas
  • luzernescheuten
  • 12 kapperappeltjes
  • Voor de vinaigrette:
  • 1 theelepel pasta van zongedroogde tomaten
  • 1/4 theelepel pimentón
  • 2 theelepel sherryazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
Bereiding
  1. Snij de courgette en aubergine in 8 plakken van 0,5 cm. Zorg ervoor dat de plakken even groot zijn. Schil de aardappel en snij hem in 8 dunne plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de courgette, aubergine en aardappel gaar op middelhoog vuur. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.
  3. Rooster de paprika’s onder een hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Verwijder de schil en zaadjes, en steek 12 rondjes uit het vlees.
  4. Snij de tomaten in 4 dikke plakken en snij de plakken geitenkaas bij tot ze dezelfde grootte hebben als de groenten.
  5. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten samen te roeren.
  6. Maak vier torentjes van de groenten en de geitenkaas en schik ze op vier borden.
  7. Druppel de vinaigrette rond de torentjes en werk af met enkele scheuten en kapperappeltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content