Zuiders lauw slaatje met kabeljauw

10/06/11 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 100 g kabeljauwfilet per persoon
  • een mengeling van salade (eikenblad, roodlof, krulsla enz.)
  • 2 tomaten
  • 1/4 l olijfolie van koude persing
  • enkele takjes verse basilicum
  • pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen

Bereidingswijze

De verschillende slasoorten van hun harde nerven ontdoen en de slamengeling wassen en droogzwieren. De tomaten in kokend water dompelen, de huid en zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes hakken. De basilicum zeer fijn hakken en bij de tomaten doen. De teentjes knoflook boven de tomaten uitpersen en alles mengen en kruiden met peper van de molen en een snuifje zout. Overgieten met olijfolie.

De sla in kleine stukjes trekken en dresseren op vier borden. De kabeljauwfilets roosteren in een grillpan, kruiden en op de hoopjes salade etaleren. Een eetlepel citroensap door de tomatendressing roeren en de vis met de saus naperen. De salade bestrooien met geroosterde pijnboompitten.

Lees meer over:

Onze partners