Zonnevis met witloof op z’n Ternats en beurre blanc-saus met witbier

San Pierre Fish in front of on snowy counter in a store. Organic seafood. © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Elk gerecht met witloof is een feest. Deze versie met zonnevis maakt het festijn alleen maar groter.

Elk gerecht met witloof is een feest. Deze versie met zonnevis maakt het festijn alleen maar groter.

Voor 4 personen

4 stronken witloof

100 g gerookt spek, dik gesneden

2 sjalotten

4 kleine zonnevissen, gefileerd door de vishandelaar

4 kleine aardappelen

witte peper en zout

4 stalen ringvormen (Ø 7 cm)

Voor de saus:

visfond

gewone azijn

1 flesje witbier

1 sjalot

koude boter

Bereiding

1. Snijd het witloof, het gerookt spek en de sjalot in kleine blokjes. Snijd de sjalot voor de saus heel klein en laat samen met het witbier, enkele eetlepels visfond en enkele druppels azijn zachtjes inkoken. Stoof het witloof met het spek aan en voeg pas op het laatste moment de sjalot toe.

2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Bak deze in wat vetstof in een oven van 220 °C. Breng witloof en aardappelen samen in een pan, meng met een houten lepel en houd warm.

3. Kruid de visfilets met zout en peper en bak aan beide zijden in een antikleefpan. Gaar de vis verder in de oven.

4. Warm de sterk ingekookte saus van witbier op en klop, van het vuur af, op met klontjes koude boter. Verdeel het witloof op zijn Ternats over vier ringen op vier warme borden. Druk licht aan en verwijder de ringen. Lepel de saus rond de constructie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content