Zonnevis met bloemkool en kruidige zure room

Voor 2:

Voor 2:

1 kleine bloemkool (of een halve grote)

4 filets van zonnevis met vel (ev. te vervangen door zeebaars, zalm of poon)

2 l visbouillon

200 g zure room

2 handen vol verse tuinkruiden (peterselie, kervel, basilicum, dille, het loof van lente-uitjes…)

peper

zout

Snijd de buitenste groene bladeren en de stronk van de bloemkool weg. Verdeel de kool in kleine roosjes en laat ze 6 minuten blancheren in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.

Breng de visbouillon aan de kook en zet het vuur dan lager tot de bouillon zachtjes blijft pruttelen. Laat de visfilets hier 4 minuten in pocheren. Houd ze warm. Snijd alle tuinkruiden fijn.

Breng in een pannetje 6 eetlepels van het pocheervocht van de vis aan de kook. Voeg hier 3 eetlepels zure room aan toe en laat de saus al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de bloemkoolroosjes door de saus.

Klop de rest van de zure room stijf en warm hem wat op in een bain-marie. Kruid met peper en zout en roer er dan de tuinkruiden onder. Leg op elk bord een bodempje bloemkool, schik daarop de visfilets en verdeel de kruidensaus over de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content