Zomerstampot met taugé en olijfolie

  • Moeilijkheid

Een aardappelgerecht voor 4 personen:

600 gr aardappelen

150 gr taugé

1,5 dl extra vierge olijfolie

kwart liter slagroom

zout, peper uit de molen

nootmuskaat

2 takken rozemarijn

Schil de aardappelen en snijd ze in regelmatige stukken. Breng ze aan de kook in water waaraan zout en de twee takjes rozemarijn zijn toegevoegd. Kook de aardappels gaar. Giet ze af en stoom ze goed droog. Gooi de takjes rozemarijn weg. Pureer de aardappelen en meng de slagroom door de puree. Voeg nu al roerend de olijfolie toe. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en iets nootmuskaat. Roer -vlak voor het serveren- de schoongemaakte taugé door de hete aardappelpuree. De taugé moet knapperig blijven. Serveer direct.

TIP: Een prachtige manier om ovenschotels (of bovenstaand gerecht) te gratineren is een mengsel te maken van kaas, paneermeel of broodkruim en olijfolie; niet alleen kleurt dit mooi, maar door de olijfolie krijg je ook een aparte andere smaak en een heel knapperig korstje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content