Zomersalade van eendenborst met gekarameliseerde rabarber

© Getty

Zomersalade van eendenborst met gekarameliseerde rabarber: recept en ingrediënten voor 4 porties.

Voor 4 personen:
  • 2 bosjes meiraapjes
  • 8 dikke rabarberstelen
  • een klontje boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 kleine vastkokende aardappelen
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 schaaltje verse peultjes
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 dl rode porto
  • 3 eendenborsten
  • verse koriander en shiso purper cress
Zo maak je de zomersalade van eendenborst met gekarameliseerde rabarber

Schil de meiraapjes en snij ze in blokjes. Hou apart. Vervolgens schil je de rabarberstelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Smelt wat boter in een pan en bak er de rabarber op hoog vuur beetgaar in. Strooi er de suiker over en laat flink karameliseren. Hou warm.

Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Bak ze krokant in wat boter. Kruid met peper en zout en houd warm. Maak de peultjes schoon en stoom ze beetgaar. Kruid met peper en zout en houd warm.

Breng de gevogeltebouillon met het sjalotje, knoflook en rozemarijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Doe er de porto bij en laat opnieuw flink inkoken. Zeef de saus, kruid met peper en zout en bind met wat boter.

Verwijder het vet van de eendenborsten en bak ze snel rosé in boter. Kruid met peper en zout en laat het vlees 5 minuten rusten. Snij de eendenborsten in flinterdunne plakjes en schik ze op vier borden. Werk af met de groenten en de aardappel en lepel er de portsaus over. Versier de zomersalade van eendenborst met gekarameliseerde rabarber met blaadjes verse koriander en shisopurper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content