Zomers rijstsoepje

10/06/11 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 liter vleesbouillon (eventueel van blokjes)
  • 125 g Bosto 8 min. Snelkookrijst
  • 2 eieren
  • sap van 1 citroen
  • 1 handvol kervelplukjes

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur lager en laat de rijst onder deksel gaarkoken. Klop de eieren en het citroensap in een kom en roer er beetje bij beetje een half kopje van de bouillon door. Giet het ei-citroenmengsel bij de bouillon. Warm de soep onder voortdurend roeren nog even door, zonder ze aan de kook te laten komen. Bestrooi met de kervelplukjes.

Tip: Liever wat pittiger? Strooi een beetje paprikapoeder of cayennepeper op je soepjeÂ...

Lees meer over:

Onze partners