Zomerpuddinkjes met cointreau en vanillemascarpone

2463059

Voor 4: 300 g rode aalbessen 450 g frambozen 200 g suiker 1 groot briochebrood, gesneden 2 el cointreau Voor de mascarpone: 250 g mascarpone zaadjes van 1 vanillestokje 2 el poedersuiker

Zomerpuddinkjes met cointreau en vanillemascarpone

Voor 4:
300 g rode aalbessen
450 g frambozen
200 g suiker
1 groot briochebrood, gesneden
2 el cointreau

Voor de mascarpone:
250 g mascarpone
zaadjes van 1 vanillestokje
2 el poedersuiker

Maak het fruit schoon en doe in een pan met de suiker. Verwarm zacht tot de sappen vrijkomen. Laat het fruit uitlekken in een vergiet. Vang de siroop op en roer er de cointreau onder. Snij de korsten van het briochebrood. Steek 4 rondjes uit het brood en halveer de rest van de sneden in de lengte. Bekleed er de bodem en randen van 4 puddingvormpjes van 1,5 dl inhoud mee. Schep er het fruit in, plooi er het brood over en dek af met plasticfolie. Zet er een gewicht op en laat een nacht rusten in de koelkast. Pureer en zeef de rest van het fruit en de siroop. Meng de ingrediënten voor de vanillemascarpone. Draai de puddinkjes de volgende dag uit en serveer met de saus en mascarpone.

Tip: dit gerechtje kan ook met gewoon witbrood bereid worden, maar gebruik dan wel een zoutloos brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content