Zoetzure champignonsoep met tofu

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 250 g tofu in blokjes
  • 2 cm gember
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g bamboescheuten (blik, uitgelekt)
  • 200 g champignons (blik, uitgelekt)
  • 1/2 el bruine suiker
  • 3 el witte wijnazijn
  • 200 g maĆÆs (blik, uitgelekt)
  • sausbinder
  • verse koriander
Bereiding
  1. Breng de bouillon met de sojasaus aan de kook. Doe de tofu, de in ringetjes gesneden lente-uitjes, de knoflook, de fijngesnipperde gember, de bamboe en de champignons erbij. Kook de soep een tiental minuten op een matig vuur.
  2. Roer het bindmiddel tot een glad papje, giet dat bij de soep en laat nog even doorkoken. Breng verder op smaak met de suiker en de wijnazijn en voeg de maĆÆs toe. Warm de maĆÆs even mee en bestrooi de soep voor het opdienen met de gehakte koriander.

Tip: zet ook een schaal kroepoek op tafel.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content