Zoete rozijntoast met witte perzik en saffraanmelksaus

10/06/11 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 biosinaasappel
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 witte perziken
  • 4 sneden rozijnenbrood
  • 2 el geroosterde amandelschilfers

Melksaus:

  • 1,5 dl volle melk
  • 1,5 dl geëvaporeerde melk
  • 1 dl zoete gecondenseerde melk
  • 1 el suiker
  • mespunt saffraandraadjes

Bereidingswijze

Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Breng de suiker aan de kook met 5 dl water, de kaneel en sinaasappelschil. Voeg de gehalveerde perziken toe (laat de pitten zitten, na het pocheren komen ze vanzelf los).

Laat de perziken 5 minuten sudderen en nadien afkoelen in de siroop. Rooster het brood en halveer de sneden nadien. Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat inkoken.

Schil de perziken en verdeel over de toast. Werk af met de saus en amandelschilfers.

Onze partners