Zoete rozijntoast met witte perzik en saffraanmelksaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 biosinaasappel

100 g suiker

1 kaneelstokje

4 witte perziken

4 sneden rozijnenbrood

2 el geroosterde amandelschilfers

Melksaus:

1,5 dl volle melk

1,5 dl geëvaporeerde melk

1 dl zoete gecondenseerde melk

1 el suiker

mespunt saffraandraadjes

Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Breng de suiker aan de kook met 5 dl water, de kaneel en sinaasappelschil. Voeg de gehalveerde perziken toe (laat de pitten zitten, na het pocheren komen ze vanzelf los).

Laat de perziken 5 minuten sudderen en nadien afkoelen in de siroop. Rooster het brood en halveer de sneden nadien. Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat inkoken.

Schil de perziken en verdeel over de toast. Werk af met de saus en amandelschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content