Zoete polenta met kaneelkersen

10/06/11 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de polenta:

  • 100 gram instant polenta
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 50 gram suiker

Voor de kersen:

  • 600 gram ontpitte kersen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje in stukjes gebroken
  • 25 gram suiker
  • 2 eetlepels kirsch
  • 25 gram geroosterde amandelschilfers

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Strooi de polenta over de melk en blijf roeren om klonters te voorkomen. Roer enkele minuten tot het mengsel loslaat van de pan en voeg de suiker, het ei en de kaneel toe. Giet de polenta op een vochtige bakplaat en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Doe de kersen in een pan met de suiker, het kaneelstokje en sinaasappelsap. Breng aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat 10 minuten zachtjes koken, onder deksel, tot de kersen zacht zijn. Verwijder de kersen en laat het sap tot een derde inkoken. Voeg de kirsch en de kersen weer toe.

Snij de polenta in repen of ruiten. Laat de boter smelten in een pan en bak de polenta aan beide kanten goudbruin en knapperig. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer warm met de kersen. Werk af met amandelschilfers.

Lees meer over:

Onze partners