Zoete loempia’s met groene thee, chocoladesaus met wasabi

© Getty
Voor 4 personen
  • 100 g suiker
  • 1 tl matcha
  • 1/2 mango
  • 2 verse vijgen
  • 1 banaan
  • 75 g boter
  • 4 vellen filodeeg
Voor de saus
  • 2 dl room
  • 125 g pure chocoladepastilles
  • 2 tl wasabi
Bereiding
  1. Breng de suiker aan de kook met 1,5 dl water en de matcha. Laat inkoken tot een siroop. Schil het fruit en snij het in blokjes. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur en meng met het fruit.
  2. Smelt de boter en strijk er een vel filodeeg mee in. Beleg met een tweede vel en bestrijk weer met boter. Snij het filodeeg in de breedte in 4 repen.
  3. Laat het fruit uitlekken (bewaar de siroop) en leg een eetlepel vulling onderaan een reep filodeeg. Rol eenmaal op, vouw de lange zijkanten naar binnen en rol verder op, zodat een loempia ontstaat. Herhaal voor de 3 andere repen en leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier. Verwerk de rest van het filodeeg, de boter en de vulling op dezelfde manier. Er moeten in totaal 8 loempia’s zijn. Bak de loempia’s 15 minuten op 180°C.
  4. Breng intussen de room tot tegen het kookpunt, haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en meng er de wasabipasta door. Bewaar op kamertemperatuur.
  5. Haal de loempia’s uit de oven en bestrijk ze met de groenetheesiroop. Verdeel de zoete loempia’s over 4 borden en werk af met de chocoladesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content