Zoete gebakjes van kikkererwtenmeel met kokos en noten

10/06/11 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 175 gram ongezouten boter
  • 200 gram gezeefd kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels kokospoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte walnoten
  • een snuifje nootmuskaat
  • 120 gram griessuiker
  • fijngehakte noten naar keuze voor de versiering
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Smelt de boter op een zacht vuur in een grote pan. Roer er het kikkererwtenmeel, het kokospoeder, de walnoten en de nootmuskaat onder en bak onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten. Doe er de suiker bij en roerbak verder gedurende 15 minuten, tot het mengsel dik en donkerbruin is. Laat nadien afkoelen in de pan. Verdeel het afgekoelde mengsel in 20 tot 25 gelijke ballen en versier met fijngehakte noten naar keuze. Geef er vers fruit naar keuze bij.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tip:

Wie dit eenvoudige nagerecht nog rijker wil maken, kan vlak voor het serveren koude suikersiroop over de gebakjes lepelen, eventueel gearomatiseerd met nootmuskaat en vanillemerg.

Lees meer over:

Onze partners