Zoete aardappelsalade met limoenvinaigrette en feta

09/06/11 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 1 bakje bietenscheuten

Voor de vinaigrette:

  • rasp van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • zeezout

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de plakjes 1 minuut in kokend gezouten water. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan beide kanten goudbruin. Laat de plakjes nogmaals uitlekken op keukenpapier. Verdeel de aardappelen over vier borden en giet er de vinaigrette over. Verkruimel de feta over de aardappelen en werk af met de scheuten.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Lees meer over:

Onze partners