Zelfgemaakte tomatensaus

05/07/12 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Zelfgemaakte tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 droge chilipeper
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 100 g (riet)suiker
  • 90 ml ciderazijn
  • 1 knoflookteen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstok
  • 1/2 tl koriander
  • 3 kruidnagels
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in een grote steelpan. Breng aan de kook, laat 1 u. sudderen en roer geregeld. Giet de saus door een zeef om de droge kruiden e.d. te verwijderen, zet weer op het vuur en laat nogmaals 20-30 min. sudderen tot ze ingedikt is. Giet in potten en doe er een deksel op. Bewaar in de koelkast, de saus is 2 weken houdbaar.

Lees meer over:

Onze partners