zeewolf in korst van Guérandezout

10/06/11 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:15

Geef je waardering

Ingrediënten

  • (recept van Frédéric Lehuedé van Le Bretagne)

Voor 2:

  • 1 hele zeewolf van 900 g
  • tijm, rozemarijn en laurier
  • vijfpepermengeling
  • 3 kg grof zout van Guérande

Bereidingswijze

Snij de vis open en verwijder de ingewanden (maar niet de schubben). Vul de vis met takjes tijm en rozemarijn en laurierblaadjes. Verwarm de oven voor op 250°C.

Breng een laag zout aan op een bakplaat, leg de vis op het zout en bedek hem met een laag zout van 1 cm. Bevochtig het zout, druk goed aan en besproei nogmaals met water.

Zet 27 minuten in de oven. Snij de korst open en verwijder het zout (het vel van de vis zal aan de korst kleven). Maak de filets los en verdeel over 2 borden. Dien op met een 'beurre blanc' en seizoengroenten.

Onze partners