Zeewolf gegrild met courgette

10/06/11 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 zeewolffilets van 200 g
  • 1 kleine courgette
  • 3 kerstomaten
  • 100 g boontjes
  • 100 g bonenkruid
  • olijfolie
  • azijn (aceto-balsamico)
  • Provençaalse kruiden
  • radijsjes (Japanse radijs of daikonkers)
  • peper en zout

Als garnituur:

  • 1 vel brique deeg
  • 1 eigeel
  • maan- en sesamzaadjes

Bereidingswijze

Reinig de boontjes (verwijder de vliesjes en puntjes), blancheer ze in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.

Gaar het bonenkruid in olijfolie, kruid met peper en zout, druk door een zeef en laat koud worden. Vermeng er enkele druppels aceto-balsamico door en enkele in reepjes gesneden boontjes.

Snij de courgette en de tomaten in dunne plakjes en bak ze aan weerszijden in een tefalpan. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Wentel de zeewolfmoten in olijfolie, gekruid met Provençaalse kruiden, en kleur ze op de grill in ruitjespatroon. Plaats de geroosterde vismoten op een bakplaat, kruid met peper en zout en laat ze ongeveer 5 minuten verder garen in de oven op 180° C.

Garnituur: wrijf een vel brique deeg in met eigeel, kruid met peper en strooi er maan- en sesamzaadjes over. Bak ze inde oven 1 minuut op 180°C.

Schik de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijze in het midden van het bord. Verdeel de boontjes erover. Schik de gegrilde zeewolfmoot erop en garneer met het brique deeggebakje. Lepel de bonenkruidvinaigrette er rond afwisselend met de radijsjes.

Voorbereiding : 15 minuten

Bereidingstijd : 25 minuten

Tip: Rooster de zeewolfmoten op de barcue en serveer ze met plakjes koude komkommer, tomaat, boontjes en de bonenkruidvinaigrette. Elk vissoort met stevig visvlees kunt u in dit gerecht toepassen, bijvoorbeeld poon, zeeduivel, leng Hou dus rekening met het visaanbod van de dag.

Onze partners