Zeevruchtensalade

09/06/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 6 roze garnalen
  • 1 grote plak gerookte zalm
  • 16 kokkels
  • 4 champignons
  • 1 sjalot
  • 6 slabladeren
  • 1 kleine courgette
  • 10 cl vloeibare room
  • het sap van een citroen
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Was de kokkels grondig om het zand te verwijderen. Doe ze in een grote kom en laat ze op een hoog vuur koken om te openen. Schud regelmatig met de kom tijdens de kooktijd. Pel de garnalen en snijd de gerookte zalm in fijne reepjes. Was de champignons, de sla en de courgette. Snijd de champignons in dunne plakjes en de sla en de courgette in fijne reepjes. Maak de sjalot schoon en hak ze fijn. Doe de groenten in een schaal. Meng in een kommetje de verse room, het citroensap, de peper en het zout en giet het geheel over de groenten. Leg de reepjes zalm, de garnalen en de kokkels op de sla en serveer onmiddellijk.

Onze partners