Zeeuwse oesters met karnemelk, popcorn en Romeinse kervel

10/06/11 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 Zeeuwse oesters (3 per persoon)
  • 500ml karnemelk (met druivensuiker gezoet)
  • 1/4 blaadje gelatine
  • 24 takjes Romeinse kervel
  • pof-maïs (of kant-en-klare popcorn)
  • een koffielepeltje fijne suiker
  • peper
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

De dag voordien karnemelk met de helft van de kervel kort laten op koken en laten afkoelen. In de nog warme karnemelk 1/4 van een geweekt en uitgelekt blaadje gelatine laten smelten. De kervel verwijderen. (De melk moet vloeibaar zijn en toch lichtjes gebonden) 1 eetlepel olie verwarmen in een hoge pot met deksel, hierin de maïs poffen tot hij in popcorn verandert, en daarna lichtjes suikeren. De oesters openen, losmaken en goed laten uitlekken. In de oesterschelp een beetje melk gieten, de oester erop schikken en afwerken met de popcorn en kervel.

Recept van De Oesterbar in Leuven.

Lees meer over:

Onze partners