Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus

08/12/15 om 15:56 - Bijgewerkt op 05/12/15 om 16:25

Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus

© Paquin

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4:

200 g grijze garnalen

400 g aardappelpuree

4 zeetongfilets

1,5 dl room

2 dl visfumet

1/2 glas champagne

1 bokaal zeekraal (of vers)

30 g boter

1/2 tl fleur de sel

1/2 tl vijfpepermengeling, grof gemalen

Bereidingswijze:

Pel de helft van de grijze garnalen.

Warm de aardappelpuree op in een klein pannetje op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol de zeetongfilets op met enkele gepelde grijze garnalen in het midden. Maak de zeetongrolletjes vast met houten prikkers. Schik in een ovenschaal.

Meng de room, de visfumet en de champagne en giet in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 15 à 20 minuten in de oven.

Spoel de zeekraal en giet af. Blancheer 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken en meng samen met de boter door de aardappelpuree. Hou warm.

Verdeel de zeekraalpuree over borden en schik er de zeetongrolletjes op, samen met de ongepelde grijze garnalen.

Lepel er de champagnesaus rond en kruid vlak voor het serveren met fleur de sel en vijfpepermengeling.

Tip : vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Onze partners