Zeetongfilets met spinazie en mousselinesaus met witte druiven

  • Moeilijkheid

Zeetongfilets met spinazie en mousselinesaus met witte druiven
© © Tony Le Duc

Voor 4:

25 witte druiven (liefst pitloos)

droge witte wijn

aardappelpuree

handvol spinazie

1 fijngehakte sjalot

Â1/2 fijngehakte knoflookteen

boter

peper en zout

8 zeetongfilets

verse kervel

Voor de saus:

500 g boter

2 eierdooiers

het sap van Â1/2 citroen

1,5 dl room

peper en zout

Snij de druiven middendoor en pel ze. Doe in een pan en zet onder met witte wijn. Warm zacht op gedurende 10 min.

Maak aardappelpuree. Trek de nerven uit de spinazie en stoof met fijngehakte sjalot en look in boter. Laat wat uitlekken en kruid met peper en zout.

Leg de visfilets op een beboterde bakplaat. Giet rondom witte wijn tot de vis voor de helft onderstaat. Zet 5 min. in een oven van 180°C en laat net gaar worden.

Smelt voor de saus de boter op zacht vuur en laat de witte melkresten naar de bodem zakken. De boter mag niet bruisen of bakken. Klop in een pan de eierdooiers los met een scheut water en het citroensap. Klop op een zacht vuur op tot een gebonden schuim, voeg dan al kloppend en straalsgewijs de geklaarde boter toe. Neem halverwege van het vuur. Voeg de halfopgeklopte room toe en kruid met peper en zout. Doe de druiven erbij en serveer met de vis. Werk af met kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content