Zeetong Véronique

24/06/15 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:14

Zeetong Véronique

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

350 g muskaatdruiven (bij voorkeur zonder pit)

8 dl visfumet

liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 2 dl room)

peper en zout

12-16 zeetongfilets (ongeveer 650 g in totaal)

50 g boter

Bereidingswijze:

Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snij ze nadien in tweeën. Breng 4 dl visfumet aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de liaison toe en klop op tot een luchtige saus. Kruid met peper en zout en voeg de druiven toe. Laat nog 2 min. doorwarmen, maar niet koken.

Plooi de zeetongfilets in tweeën of drieën, al naargelang de grootte. Breng de resterende 4 dl visfumet aan de kook met de boter, zet het vuur laag en pocheer er de zeetongfilets in gaar. Schik op 4 borden en overgiet met de druivensaus. Serveer met aardappelpuree.

Onze partners