Zeetong met kruidige aardappelpuree

10/06/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 panklare zeetongen
  • tijm
  • laurier
  • bladpeterselie
  • 600 g geschilde bintjes
  • 3 dl olijfolie van de beste kwaliteit
  • het sap van een citroen

Voor de puree :

  • bladpeterselie
  • kervel
  • een handvol jonge groene pijpui of sjalot

Bereidingswijze

De aardappelen in gelijke stukken snijden en in gezouten water net gaar koken. Het kookvocht afgieten, maar drie eetlepels kookvocht overhouden in de pan. De aardappelen met een vork grof pletten. Citroensap naar smaak, 2 dl olijfolie en versneden kruiden en groenten toevoegen. De puree op smaak brengen met zout.

De zeetongen in olijfolie of geklaarde boter bakken (maximaal 10 min.). Tijm, laurier en bladpeterselie op de vis leggen en de vis tijdens het bakken regelmatig met bakvocht overgieten. De vissen fileren, de filets op de puree schikken, enkele korrels fijn zeezout toevoegen en een weinig olijfolie en citroensap rond de puree gieten. Indien gewenst kan men het bord versieren met kruiden of groenten.

Lees meer over:

Onze partners