Zeetong met kruidige aardappelpuree

© Getty
Voor vier personen
  • 4 stuks panklare zeetong
  • tijm
  • laurier
  • bladpeterselie
  • 600 g geschilde bintjes
  • 3 dl goede olijfolie
  • sap van een citroen
Voor de kruidige puree
  • bladpeterselie
  • kervel
  • handvol jonge groene pijpajuin of sjalot
Bereiding
  1. De aardappelen in gelijke stukken snijden en in gezouten water net gaar koken. Het kookvocht afgieten, maar drie eetlepels kookvocht overhouden in de pan.
  2. De aardappelen met een vork grof pletten. Citroensap naar smaak, 2 dl olijfolie en versneden kruiden en groenten toevoegen. De aardappelpuree op smaak brengen met zout.
  3. De zeetongen in olijfolie of geklaarde boter bakken (maximaal 10 minuten). Tijm, laurier en bladpeterselie op de vis leggen en de vis tijdens het bakken regelmatig met bakvocht overgieten.
  4. De zeetong fileren, de filets op de aardappelpuree schikken, enkele korrels fijn zeezout toevoegen en een weinig olijfolie en citroensap rond de puree gieten. Je kan het bord versieren met kruiden of groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content