Zeetong met fruit en dragon

  • Moeilijkheid

Zeetong met fruit en dragon
© © Tony Le Duc

Voor 4 :

Voor de chutney :

65 g Granny Smith-appel

75 g peer

50 g boter,

60 g gedroogd fruit

20 g pijnboompitten

1 el glucose (of 2 el sterke suikersiroop)

50 g rodewijnazijn

Voor het ijs :

250 g volle melk

40 g room

50 g suiker

3 eierdooiers

30 g verse dragon

Voor de madeleines :

65 g bloem

1 ei

4 g poedergist

40 g geraspte parmezaankaas

35 g droge witte wijn

20 g olijfolie,

20 g tomatenpuree

8 g wasabi

Voor de tomatencoulis :

100 g tomatencoulis

1 el olijfolie

peper

zout

Voor de vis :

2 zeetongen van 500 g elk (gefileerd)

boter

Snij de geschilde appel en peer in fijne brunoise van 2 mm, het gedroogd fruit in brunoise van 1 mm. Smelt de boter en voeg vers en gedroogd fruit toe, samen met de fijngehakte pijnboompitten en de glucose. Deglaceer met de azijn en laat 2 uur zacht konfijten in een oven van 60°C. Kruid met peper en zout.

Breng voor het ijs de melk met de room aan de kook. Klop de suiker en eierdooiers luchtig, giet er de kokende melk op en laat onder voortdurend roeren binden. Laat afkoelen, voeg de fijngehakte dragon toe en draai tot ijs.

Meng voor de madeleines de ingrediënten onder elkaar. Laat 30 minuten rusten en bak 10 minuten op 170°C in kleine madeleinevormen.

Breng de tomatencoulis aan de kook en laat inkoken. Werk op met olijfolie, kruid met peper en zout.

Snij de visfilets in drie en bak net gaar in boter. Kruid met peper en zout.

Schik de vis op de borden, verdeel er de chutney over en geef er tomatencoulis en dragonijs bij. Werk af met de madeleines en gemengde salade naar keuze.

Recept Noël Neckebroeck, Kasteel Diependael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content