Zeekraal met tomaat en coquilles

Zeekraal wordt als groente gegeten. Even kort bakken of roerbakken is voldoende. De combinatie van zeekraal met tomaat en coquilles is een echte voltreffer.

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 2 tomaten
  • 200 g zeekraal
  • sap van 1/2 limoen
  • 30 g boter
  • 12 sint-jakobsschelpen
  • witte peper van de molen

Bereiding

1. Hak de sjalotten fijn. Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de sjalotten in de helft van de boter. Voeg de zeekraal toe en verwarm kort. Haal van het vuur. Voeg limoensap en tomaat toe. Roer even om.

2. Bak de coquilles kort op hoog vuur in boter. Kruid met peper. Dresseer ze op het bord met de groenten eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content