Zeeduivel met saffraansaus en rijst

09/06/11 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g zeeduivel
  • boter
  • 100 g bloem
  • 4 dl visfumet
  • 1 doosje saffraan
  • 1 dl room
  • 200 g rijst
  • 100 g prei
  • enkele blaadjes citroenmelisse
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze

Was de prei en snij in zeer kleine blokjes. Breng de prei in gezouten water tot op kooktemperatuur. Giet het kookwater af en laat de prei in ijskoud water afkoelen. Snij de peterselieblaadjes zeer fijn. Haal de zeeduivel van de graat en snij het visvlees in blokjes van 3 op 3 cm. Kruid met zout en peper. Wentel de gekruide vis in bloem.

Kook de rijst. Voeg op het einde van de kooktijd de prei toe en roer alles flink om. Bak de vis in boter krokant en gaar. Smelt een klontje boter in een steelpan en voeg een koffielepel bloem toe. Hou de pan op het vuur en roer tot er een vaste massa ontstaat. Voeg de visfumet beetje bij beetje toe en klop glad met een garde. Bind al roerend de saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en voeg al roerend de room en de saffraan toe.

Zet vier warme borden klaar. Doe de rijst met de prei in een potje (of een andere vorm) en draai in het midden van het bord om, zodat de rijst een keurig hoopje vormt. Schik de stukken vis rond de rijst en giet de saus uit. Versier de bereiding met een paar blaadjes citroenmelisse en bestrooi met peterselie.

Onze partners