Zeeduivel met pijnpitten

10/06/11 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 zeeduivelstaart van ca. 600 g
  • 25 g pijnpitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 1 mespunt mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • verschillende soorten salade (veldsla, rode sla, krulsla, eikenbladsla)
  • verse kruiden (basilicum, dille, dragon en bieslook)

Bereidingswijze

De vis in plakken van 1 cm dik snijden. De pijnpitten in een hete oven roosteren tot ze goudbruin zijn. Een vinaigrette maken van olijfolie, azijn en mosterd. Op smaak brengen met peper en zout. De salades wassen en op keukenpapier laten uitlekken. De vis kort bakken in olijfolie en boter. Ondertussen de borden in de oven op 100° C verwarmen. De salades op de borden schikken en daarop de gebakken vis verdelen. Bestrooien met versneden kruiden en besprenkelen met vinaigrette.

Lees meer over:

Onze partners