Zeeduivel met appel en peer

10/06/11 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 moten zeeduivel
  • 2 plakjes verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
  • een half teentje knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 appel
  • 1 peer
  • verse koriander

Bereidingswijze

Bereid eerst de marinade. Meng de honing, de sojasaus, de azijn, de gember, de gehakte knoflook en een beetje peper. Leg de zeeduivel in een ovenvaste schaal en giet de marinade erover. Laat de vis ongeveer een halve dag marineren in de koelkast. Keer hem af en toe om. Zet de vis gedurende 20 minuten in de oven (220°C) en bedruip regelmatig met de marinade. Schil de appel en de peer en snijd ze in twee helften. Verwijder de klokhuizen. Pocheer appel en peer ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Serveer de zeeduivel samen met het fruit en versier het gerecht met wat verse koriander.

Lees meer over:

Onze partners