Zeeduivel (Lotte) met kleine groenten en Adriaen Brouwer

10/06/11 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 gr zeeduivel
  • 2 dl room
  • 1 flesje Adriaen Brouwer
  • 2 eierdooiers
  • peterselie
  • Â1/2 witte selder
  • 2 sjalotten
  • 250 gr champignons

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en hak ze in lucifer-dikke streepjes. Fruit ze 5 minuten in de hete boter. Leg er de vismoten bovenop. Overgiet met de Adriaen Brouwer tot de vis half bevochtigd is. Kruid naar smaak.

Zet de schaal, overdekt met aluminiumfolie, een 20-tal minuten in de oven. Schep de vismoten daarna uit het kookvocht en houd ze warm. Schep de groenten uit het vocht (ze eveneens warm houden). Kook het vocht verder in met de rest van de room tot het begint te dikken en roer er van het vuur weg de losgeklopte dooiers door. Schik de vismoten op een schaal en verdeel er de saus over. Schik de groenten er omheen. Het geheel afwerken met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners