Zeebaars op een sokkel van geglaceerde komkommer met saffraansausje

09/06/11 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 120 g zeebaars per persoon
  • 1 komkommer
  • 1/2 dl room
  • enkele saffraandraadjes
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • boter
  • olijfolie

Bereidingswijze

De komkommer schillen en ontdoen van zaadlijsten. Het vruchtvlees in balkjes snijden (5 cm lang/1 cm dik). Glaceren in hete olijfolie. De zeebaars in ruitvorm snijden. Kort aanbakken langs de velkant en verder garen in de oven. Intussen het saffraansausje bereiden: de fijngesnipperde sjalot aanstoven, de warmte in de pan blussen met visfumet, witte wijn en een beetje room. De saffraandraadjes toevoegen en de saus laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. De saus zeven en opkloppen met klontjes koude boter.

Afwerking: maak een sokkel met de komkommerbalkjes, schik daarop de zeebaars en giet de saus uit rond de constructie.

Onze partners