Zeebaars op een sokkel van geglaceerde komkommer met saffraansausje

  • Moeilijkheid

Voor 4:

120 g zeebaars per persoon

1 komkommer

1/2 dl room

enkele saffraandraadjes

1 sjalot

1 dl witte wijn

1 dl visfumet

boter

olijfolie

De komkommer schillen en ontdoen van zaadlijsten. Het vruchtvlees in balkjes snijden (5 cm lang/1 cm dik). Glaceren in hete olijfolie. De zeebaars in ruitvorm snijden. Kort aanbakken langs de velkant en verder garen in de oven. Intussen het saffraansausje bereiden: de fijngesnipperde sjalot aanstoven, de warmte in de pan blussen met visfumet, witte wijn en een beetje room. De saffraandraadjes toevoegen en de saus laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. De saus zeven en opkloppen met klontjes koude boter.

Afwerking: maak een sokkel met de komkommerbalkjes, schik daarop de zeebaars en giet de saus uit rond de constructie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content