Zeebaars met hibiscus, sesam, sake

07/12/12 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Een recept van Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 400 gr zeebaars gefileerd 200 gr water
  • 200 gr zure room 40 gr sake
  • 4 ijspegel 25 gr citroensap
  • 50 gr groene kruiden 15 gr suiker
  • 1 ei 1 gr zout
  • 40 gr mosterd
  • 2 dl sesamolie
  • 30 gr sesamzaad
  • 10 gr sushi-azijn
  • 5 gr sojasaus
  • 10 gr hibiscus
  • 100 gr water
  • 25 gr citroensap
  • 25 gr suiker
  • 1 gr zout

Bereidingswijze

Zeebaars: Ontgraten en schoonmaken. De vis in plakjes snijden en kruiden met citroenolie, peper, zout en Iranees citroenkruid. IJspegel Schoonmaken, in fijne plakjes snijden en in ijswater leggen.

Sesam: Een dressing maken met ei, mosterd, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en gebrande sesamzaadjes.

Hibiscus: Het water op kookpunt brengen. Hibiscus, suiker, citroensap en zout erin. Dit laten trekken en dan passeren. 2 Gelatineblaadjes eronder mengen en laten opstijven. Door een zeef passeren.

Sake: Al de ingrediënten mengen. En systematisch schilferijs maken in diepvries.

Bordschikking :
In een rond diep bord, langs de rand, de bereidingen presenteren.

Lees meer over:

Onze partners