Zeebaars met aardappelsaus, kaviaar en prei

10/06/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 stukken zeebaars van 200 g met ontschubde huid
  • geklaarde boter of olijfolie
  • 1,2 kg grote aardappelen
  • 2 dl melk
  • 120 g boter
  • zout
  • peper
  • 2 preistengels
  • 1 dl krachtige gevogeltebouillon
  • 4 stukjes gerookte zalm (facultatief)
  • 80 g kaviaar

Bereidingswijze

Was en droog de ongeschilde aardappelen en zet ze 60 min. in een oven van 200. Wanneer de aardappelen gaar zijn, snijdt men ze doormidden en verwijdert men de pulp met een lepel. Pureer de pulp met behulp van een zeef. Breng de melk en de gevogeltebouillon aan de kook en laat de boter in het mengsel smelten. Voeg wat zout toe. Giet het vocht langzaam en al roerende bij de puree tot men een lopende saus verkrijgt. Breng deze saus op smaak met peper en zout. Snijd het wit van prei eerst in de lengte in vier, en vervolgens in vierkantjes van 1 cm. De versneden prei in boter stoven, een weinig water toevoegen en 5 min. laten garen. De groente kruiden met peper en zout. De stukken zeebaars insmeren met geklaarde boter of olijfolie en in een oven van 160 garen. De huid verwijderen en de bovenkant met kaviaar insmeren. De saus in voorverwarmde borden gieten. De prei in het midden leggen en daarop de zeebaars met kaviaar schikken. Versieren met gerookte zalm (facultatief).

Lees meer over:

Onze partners