Zeebaars in zoutkorst

10/06/11 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 hele zeebaars van 1,5 Ã 2 kg met schubben
  • 4 Ã 5 kg grof zeezout
  • 1 el bloempjes van wilde venkel (te vervangen door venkel)
  • 4 losgeklopte eiwitten
  • 1 bosje tijm (liefst gedroogd)
  • takjes rozemarijn, olijfolie
  • 3 paprika's, 4 romatomaten
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 60 g chorizo, 4 tenen knoflook
  • 8 takjes oregano
  • Espelettepeper, grof zout, zwarte peper (liefst penja)
  • 600 g rode aardappelen

Bereidingswijze

Meng eiwit en grof zout tot een soort 'zand'. Bedek er een ovenschaal mee (1 cm). Wrijf de buikholte van de vis in met gemalen venkelbloempjes, vul met takjes tijm en rozemarijn. Bestrijk de vis met olijfolie. Leg in de schaal. Bedek met de rest van het zout, druk goed aan. Laat 50 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°.

Snij het vruchtvlees van paprika's en tomaten in blokjes en de chorizo in dobbelsteentjes. Snij de look in schijfjes. Leg in een ovenschaal met takjes oregano, overgiet met bouillon, kruid met peper, grof zout en espelettepeper. Laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°.

Snij de ongeschilde aardappelen in vieren. Bak kort in hete olijfolie, kruid met gedroogde rozemarijn en grof zout. Bedek een ovenschaal met grof zout, leg daarop enkele takjes rozemarijn en hierop de aardappelen. Bedek met opnieuw enkele takjes rozemarijn. Laat 25 minuten garen in een oven van 180°.

Onze partners