Zeebaars in zoutkorst met chermoula en saffraancouscous

10/06/11 om 13:24 - Bijgewerkt om 13:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 zeebaarzen van 350 g
  • 3 kg grof zeezout

Chermoula:

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprika
  • 2 el oranjebloesemwater
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 gepekelde citroen (verkrijgbaar in Marokkaanse winkels)
  • 1 bos koriander
  • 1/2 bos bladpeterselie
  • peper en zout

Couscous:

  • 150 g couscous
  • 1 capsule saffraan
  • 1 kaneelstokje
  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 granaatappel
  • 50 g pistachenoten
  • 50 g boter
  • 1 el sinaasappelolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Leg een dunne laag zeezout in een grote braadslee en schik er de vis op. Bedek volledig met zeezout en sprenkel er water over. Bak de vis 25 min. op 200°C. Meng de couscous, saffraan, de kaneel en het zout. Giet er kokend water op tot de couscous net onderstaat en laat 30 min. zwellen.

Snij de aubergine in blokjes en bak in olijfolie. Giet de kikkererwten af. Roer de couscous los met een vork en voeg de aubergine, kikkererwten, granaatappelpitten en pistachenoten toe. Maak de chermoula door de eerste 5 ingrediënten te mengen.

Snij de gepekelde citroen, koriander en peterselie fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout. Laat de boter smelten en voeg de couscous toe. Kruid met sinaasappelolie, peper en zout. Haal de vis uit de oven en breek de zoutkorst open. Verwijder het zout en het vel en maak het visvlees los.

Verdeel over 4 borden en serveer met de couscous en chermoula.

Lees meer over:

Onze partners