Zarzuela van vissen en zeevruchten

08/08/11 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Geef je waardering

Zarzuela van vissen en zeevruchten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g vis (zeeduivel, dorade, schorpioenvis...)
  • 3 teentjes knoflook, 2 uien
  • 16 kokkels, 16 mossels
  • 10 cl witte wijn, olijfolie
  • 1 bouquet garni, 2 tomaten
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • bloem, 16 gamba's
  • 1 scheut cognac, 1 scheut xeresazijn
  • 1 capsule saffraan, 1 citroen
  • 150 g schoongemaakte inktvis

Bereidingswijze

Maak de vissen schoon en snij in moten. Bewaar graten en koppen. Pel een teentje knoflook en een ui, snij fijn. Was de schelpdieren, kook ze met de witte wijn tot ze openstaan. Zeef het sap, hou de schelpdieren opzij.

Stoof de gesnipperde ui en knoflook in olie en voeg het visafval toe. Voeg 40 cl water, sap van een citroen, het schaaldiervocht en het kruidentuiltje toe. Laat 20 minuten pruttelen. Zeef en laat nog wat inkoken.

Pel de tomaten, snij in blokjes. Pel 1 ui en 2 teentjes knoflook, hak fijn en stoof in wat olie. Doe er de tomaten en de helft van de peterselie bij, laat 10 minuten afgedekt stoven.

Bestrooi de vis met bloem, bak 1 minuut aan elke kant in olie. Kruid en leg in een grote pan. Bak de gamba's met de rest van de peterselie 2 minuten in olie, flambeer met cognac. Doe met de tomaten bij de vis. Overgiet met xeresazijn en fumet, kruid met saffraan en peper. Laat 10 minuten zacht koken.

Bak de versneden inktvis 1 minuut in olie en voeg met de schelpen toe aan de zarzuela. Laat nog 5 minuten koken onder deksel. Dien op met schijfjes citroen en rijst.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners