Zalmtartaar met sojasaus en olijfolie

08/06/11 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 600 g verse zalmfilets zonder graten
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • 3 dl verse room
  • zout,versgemalen peper
  • Cayenne peper

Bereidingswijze

De verse en de gerookte zalm in kleine dobbelsteentjes snijden.Voeg er de sojasaus, de olijfolie,versgemalen peper, zout en citroensap aan toe.Zet dit mengsel 1 uur in de koelkast. Meng voor de saus de room, de fijngehakte peterselie en basilicum, het zout en de Cayenne peper door elkaar en voeg er enkele druppels citroensap aan toe.Verdeel het zalmmengsel in vier gelijke porties.Garneer elk bord met een 'heuveltje ' tartaar en giet er de roomsaus overheen.

Lees meer over:

Onze partners