Zalmroulade

09/06/11 om 18:16 - Bijgewerkt om 18:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 340 g gekookte zalm zonder graten
  • 285 g gekookte en fijngehakte spinazie
  • 30 g boter
  • 1/2 koffielepel geraspte nootmuskaat
  • 55 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 eieren
  • 110 g gesmolten kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en laat hierin de spinazie met de nootmuskaat, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout opwarmen. Splits de dooiers van het wit en klop de dooiers en de eiwitten afzonderlijk. De dooiers voor de spinaziebereiding roeren en de sneeuw voorzichtig door het mengsel halen. Breng het geheel op een ovenplaat en verwarm alles gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat op de ovenplaat afkoelen. Vermeng intussen de gekookte, ontgrate zalm met de gesmolten kaas tot een homegene crème. Kruiden met zout en peper. Breng deze crème aan de op de afgekoelde, in repen gesneden spinazie. Een taart opbouwen, afdekken met een laag spinazie en besprenkelen met de rest van de Parmezaanse kaas. Opdienen met sodabrood.

Lees meer over:

Onze partners