Zalmreepjes met spaghetti van courgette en pijnboompitten

21/12/12 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • - 1 courgette
    - peper en zout
    - 20 gr pijnboompitten
    - 1 soeplepel vinaigrette

Voor de zalm:
- 400 gr verse zalm
- 10 cl olijfolie
- 5 cl sesamolie
- het sap van een appelsien
- het sap van een citroen
- 10 cl sake
- 1 twijgje citroenkruid
- 1/2 gemberwortel
- peper en zout
- 1 soeplepel gehakte koriander
- 2 soeplepels sesamzaad
Voor de vinaigrette:
- 10 cl olijfolie
- 10 cl sojasaus
- 5 cl sesamolie
- 1 soeplepel honing
- Peper en zout

Bereidingswijze

- Snij de courgetten in spaghetti door ze in de lengte in fijne plakjes te snijden, voeg de pijnboompitten, de peper en zout en de vinaigrette toe.

- Snij de zalm in reepjes (3 per persoon), laat ze 20 minuten in de koelkast marineren in het mengsel (olijfolie, sesamolie, sinaasappelsap, citroensap, sake, gehakt citroenkruid, gember, zout, peper en de koriander).

- Meng alle ingrediënten van de vinaigrette en schud ze goed door elkaar.

- Bestrooi de zalmreepjes met sesamzaad

- Warm de olijfolie op (zeer heet) en giet deze op de zalm.

- Dresseer de borden.

Lees meer over:

Onze partners