Zalmquenelles Fawlty Towers

10/06/11 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g zalm
  • 2 wit van ei
  • 2 dl dubbele room
  • zout en witte peper
  • gehakte, verse dille
  • witte wijn en citroensap

Voor de saus:

  • 2 uien
  • 1 dl medium sherry
  • 1 lepel zachte mosterd
  • 3 dl dubbele room

En verder:

  • 300 g prei
  • 100 g lavabread of spinazie

Bereidingswijze

De graten verwijderen en het visvlees tot puree maken. Eiwitten toevoegen en opnieuw mixen. De massa door een fijne zeef halen. De room door de vispuree spatelen. Met twee lepels quenelles maken en deze in kokend water met wat witte wijn en citroensap drie of vier minuten pocheren. De uien fijnsnijden en laten stoven in boter. Voeg de sherry en moterd toe, aan de kook brengen en zeven. De prei wassen, fijnsnijden en in de boter stoven. Laverbread of spinazie blancheren. Plaats op elk bord vier hoopjes prei afgedekt met wat spinazie en leg op elk hoopje een quenelle. Versieren met dille. De saus rond de prei gieten.

Onze partners