Zalmmousse

09/06/11 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 125 gram verse zalmfilet
  • 2 dl droge witte wijn
  • 100 gram boter
  • 125 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap

Bereidingswijze

De verse zalm in blokjes snijden. De wijn tegen de kook aan brengen en de zalmblokjes pocheren en vervolgens laten afkoelen. De zachte boter mengen met de in stukjes gesneden gerookte zalm (met de hand of de keukenrobot). Olijfolie en citroensap naar smaak toevoegen. De beide zalmsoorten mengen tot een homogene massa en in een schaal doen. Kleine zalmblokjes bovenop leggen. De schaal afdekken met vershoudfolie en in de koelkast zetten. De mousse minimaal 4 tot 24 uur laten opstijven. Met behulp van twee lepels ovale bolletjes zalmmousse vormen. Serveren op een bedje van sla, gegarneerd met een takje dille.

Lees meer over:

Onze partners